Sara Moum

Sara Moum

fil kand, teol kand.

Hej Sara, hur kom du på idén till "På väg"?

Jag gjorde något liknande till mig själv när jag hade läst "Mattillåtet, ett litet kompendium med det jag fastnat mest för och som jag tog med mig och läste precis överallt, säkert tio gånger per dag under mer än ett år. Som en ständig påminnelse. Det spelade ingen roll att jag snart lärde mig allt utantill, jag behövde få svart på vitt att det verkligen var så som Gisela van der Ster skrev.

Jag hade haft bulimi i över 20 år så det krävdes en viss övertalning av psyket för att lyckas bli frisk. Men i takt med att jag vågade ge kroppen mat och behålla den (i början mycket för att jag tyckte det verkade vara en ”smartare bantningsmetod” att äta än att inte äta…) så uppstod ett stort inre lugn och problemen försvann bort som små atomer ut i universum. Något jag fortfarande kan förundras över. Och eftersom det där kompendiet var en hjälp för mig så borde det ju kunna vara det för andra.

Jag vill också att "På väg" ska förmedla lite omtanke, värme och trygghet till ägaren, för det är ju så väldigt ensamt att ha en ätstörning.