På väg

När man håller på att bli frisk från sin ätstörning behövs ständiga påminnelser och mycket peppning – att falla tillbaka till alltför invanda mönster är väldigt lätt. Men det är inte alltid vänner, anhöriga eller behandlare finns på plats för de påminnelserna och peppningarna. Ta då istället hjälp av den lilla boken På väg!

Bär den med dig i väskan och läs den på busshållplatsen, på tåget, på rasten, när du kommer hem efter en dag på jobbet eller skolan, eller om du är hemma hela dagen. Skriv på anteckningssidorna och gör boken till din egen, speciella trygghet och stöd.

Gisela van der Ster: ”Eftersom Mattillåtet innehåller en del fakta och en hel del saker man behöver komma ihåg och påminna sig om – ofta – tror jag det är ett utmärkt sätt att ha med sig en behändig sammanfattning i fickformat. Och alla behöver ju heller inte påminna sig om exakt samma saker, så därför är det väldigt bra att kunna skriva in det man själv tycker är viktigt, just då. Sedan, när man kommit ytterligare ett steg på väg mot sitt friska liv, då kanske det är andra saker man vill skriva in.

Ett smart redskap helt enkelt, på väg mot ett friskt liv – utan ätstörning.”

Den var ljuvlig att hålla i handen. Som en kroppsvänlig diktsamling.